طرح مطالعاتي سازمان الكترونيكي نظام كارداني ساختمان استان تهران (سانكات) |
در برنامه ریزی توسعه اقتصاد کلان کشور، نقش و جایگاه سرمایه گذاری و بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات از اهمیت ویژهای برخوردار است است. از آنجائیکه فقدان اطلاعات مفید، سریع و صحیح ضایعات جبران ناپذیری را در روند تصمیم گیری مدیران به همراه خواهد داشت و همچنین سرمایه گذاری بر روی فناوری اطلاعات و ارتباطات حجم سنگینی از بودجه سازمانها را به خود اختصاص میدهد. اتخاد تصمیم در مورد طراحی و اجرای سازمان الکترونیکی نیز انتخاب و چالشی راهبردی به حساب میآید که نیاز به توجه کامل ریاست سازمان دارد.
بطور کلی اصول و پایههای اساسی تصمیمات مدیریت راهبردی را انجام تحقیقات و مطالعات تشکیل میدهد و به همین دلیل است که پروژه مطالعات و امکان سنجی اتوماسیون بخش عضویت و صدور پروانه کاردانهای فنی ساختمان و معماران تجربی جهت انتخاب این چالشها تعیین گردید و آغاز مطالعات طراحي تفصيلي اين طرح در تاريخ 10/02/1391 در جلسه مشترك مديريت گروه با رياست محترم سازمان جناب آقاي موذن ابلاغ گرديد تا بررسی کاملی در این زمینه صورت گرفته و گزارش جامعی برای مدیریت تهیه شود.
طرح «سازمان الکترونیکی نظام کاردانی استان تهران» سعی بر این دارد که بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات در سازمان را تسهیل نموده و راه را برای تجدید معماری و زیربناسازی فرهنگ اجرای مدیریت نظاممند هموار سازد و در جهت بهره گیری مناسب از فناوری اطلاعات و ارتباطات راه کارهای مطلوب و بهینه را عرضه نماید. در مفاهیم کلان تهیه و طراحی، از فراروشها و چارچوبهای علمی و مستدل و منطقی استفاده شده و به منظور پذیرش سازمانی، ترکیب و ادغام این فراروشها برای انطباق با فرهنگ اداری و اجرایی مد نظر قرار گرفته است.
یگانگی و ویژگی خاص این طرح، طبقه بندی دقیق و منطقی نظامها و سامانهها و تهیه تعاریف و شرح مشخصات و زیر مجموعههای آنها تحت عنوان «شناسنامه سامانههای اطلاعاتی» است که این قسمت از گزارش را به مجموعهای ارزنده تبدیل کرده است.
در خاتمه امیدواریم که این مطالعات که در نوع، اهداف و فراروشهای (Methodology) مطالعاتی بسیار غنی و پربار است و با کوشش و اهتمام ویژهای همراه بوده؛ بتواند به اهداف و وظایف سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران در جهت ایفای نقش و تحقق برنامههای خود کمک نماید تا مدیریت را در تصمیم گیریهای راهبردی برای سرمایهگذاری بر روی فناوری اطلاعات و ارتباطات یاری دهد.
در اين طرح كه من بعد آن را
«سازمان الكترونيكي نظام كارداني استان تهران»
نام ميبريم براي هر فرايند، گردش كار مشخصي تدوين و متناسب با آن سامانه نرم افزاري مربوطه طراحي شده است.
با توجه به ماموريتها، برنامهها و وظايف سازمان نظام كارداني در خصوص اعضاء، بيست سامانه به عنوان سیستم یکپارچه تحت عنوان «سانكات» پيش بيني شده است كه عناوين آنها عبارتند از:
-
1) سامانه بانك اطلاعات جامع اعضاء
-
2) سامانه عضويت كاردان فني ساختمان
-
3) سامانه عضويت معمار تجربي
-
4) سامانه عضويت كارگر ماهر
-
5) سامانه اعضاي آزاد
-
6) سامانه صدور پروانه كاردان فني ساختمان
-
7) سامانه صدور پروانه معمار تجربي
-
8) سامانه صدور پروانه كارگر ماهر
-
9) سامانه سماك يا سامانه آموزش معماران تجربی
-
10) سامانه امور رفاهي و عمومی اعضاء
-
11) سامانه صدور كارت عضويت
-
12) سامانه مالي اعضاء
-
13) سامانه مديريت كاربران
-
14) سامانه تعاریف پایه
-
15) سامانه پيام
-
16) سامانه پشتیبان کاربران
-
17) دفترچه تلفن عمومي
-
18) تابلوي اعلانات
-
19) سامانه رهگیری امور اعضاء
-
20) سامانه انتخابات اعضاي هيات مديره سازمان
براي هر يك از اين سامانهها، شناسنامهاي تهيه شده كه مشخصات فني مربوط به آن سامانه را نشان ميدهد. در اين شناسنامه موارد زير براي هر سامانه توصيف شده است:
اهم اهداف و وظايف: اين بخش شرح كلي از عملكرد سامانه و اهدافی که این سامانه برای تامین آن طراحی شده، را به زباني ساده بيان ميكند.
اطلاعات اصلي و ورودي سامانـه: اطلاعات ورودي سامانه را كه ميتواند توسط كاربر وارد يا از سامانههاي ديگر در اين سامانه درج شود، را بيان ميكند.
زيــرنظـامها و خروجيهاي سامانـه: در این بخش، اطلاعـات خروجــي سامانـه كه بصورت گزارشهای خروجی و يا بصورت اطلاعات دسته بندي شده براي ساير سامانهها دیده شده است، بيان شده است.
امكـــانات: علاوه بر ورودي و خروجي هر سامانه، ساير امكانات موجود در سامانه را بيان ميكند. مانند دسترسي سريع به بخشي از اطلاعات سامانهاي ديگر كه نه به منزله اطلاعات ورودي اين سامانه تلقي ميشود و نه اطلاعات خروجي. بلكه به منظور كمك رساني به كاربر اين سامانه پيش بيني شده است.
سطوح دسترسي و کاربران: ميزان دسترسي كاربران مختلف به اين سامانه و اختيارات آنها اعم از افزودن، ويرايش يا حذف هر يك از اقلام اطلاعاتي سامانه را نشان ميدهد.
وضعيت موجود: گزارش مختصري از وضعيت موجود كه در حال حاضر در سازمان وجود دارد در این بخش آورده شده است. وضعيت موجود شامل روشهاي دستي و سیستمهای مكانيزه ميباشد.
|
|
|
|
|
نمونه كارها
|
|
تصاوير پروژه |
|
|